Skip to content

Uutiset

12/2020

Mobiilisovellus julkaistu

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että PainCARER-mobiilisovellus on julkaistu ja on saatavilla Google Play -kaupassa! Hanki omasi täältä! 

11/2020

Meidän InDemand tarina

news1
news2

6/2020

Kokemustoimijana kansainvälisessä hankkeessa!

https://potilasonykkonen.blogspot.com/2020/06/kokemustoimijana-kansainvalisessa.html

Suomen Kipu ry:n kokemustoimija Pertti Latvala ja Finnilco ry:n Hanna Kukkonen osallistuivat kansainvälisessä inDemand-hankkeessa (www.indemandhealth.eu) toteutettuun Kipuhanke-osaprojektiin OYS:ssa.

Kipuhankkeessa kehitettiin kipupotilaiden tarvetta vastaavaa sovellusta kivun omahoitoon. Samalla hankkeessa kehitettiin ja testattiin prosessia kokemustoimijoiden osallistamiseen terveydenhuollon ratkaisujen yhteiskehittämiseen ja kokemustoimijoiden osaamisen hyödyntämiseen OYS:n innovaatiotoiminnassa.

Kipuhankkeeseen osallistui kattavasti OYS:n ammattilaisia, Kipuwex-sovelluskehitysyritys Oulusta sekä kaksi kokemusasiantuntijaa Oulusta.

Kipuhanke toteutettiin 2019-2020. Yhteisiä kokoontumisia, yhteiskehittämistyöpajoja, toteutettiin neljä. Niissä käsiteltiin laajasti sovelluksen vaatimuksia sekä erilaisia ratkaisumalleja. Lisäksi toteutettiin kolme eri testaustilaisuutta. Kipuwexin Aleksi Ronkainen kävi SK:n Oulun vertaistukiryhmässä esittelemässä sovelluksen raakaversiota ja hän sai sieltä useita vinkkejä mukaansa. Ne Kipuwexin koodaajat sitten siirsivät seuraavaan vaiheeseen, missä meitä oli kolme eri kiputaustan omaavaa kipukroonikkoa testaamassa heidän laitteillaan ihan tositilanteita viikon ajan. Siitä kirjoitin yhteisraportin Kipuwexin henkilöstölle loppusilausta varten. Laitteet piti myös palauttaa ☹!

Olin erittäin tyytyväinen, kun sain kutsun tulla tuohon projektiin ja tyytyväisyys jatkui kun tuli palautteiden aika.

Jokainen mukana ollut tekijätaho antoivat kiitettävän arvostelun Hannan ja minun osuudesta projektiin. Kipuwexin tj Marko Höynälä:

”Kokemusasiantuntija mukana olo toi todella paljon lisäarvoa koko prosessiin. Pertti nosti tärkeitä käytettävyys asioita esille jotka muuten olisi jääneet toteuttamatta. Tulevia yhteiskehittämisprojekteja silmällä pitäen suosittelisin kokemusasiantuntijan mukaan ottamisen jo heti projektin alkuvaiheessa (vaatimusmäärittelyssä).”
Tähän pitää minun sen verran korjata, että en päässyt perhetilanteen vuoksi eka tapaamiseen, tuohon vaatimusmäärittelyyn.

Innovaatiotoiminnan koordinaattori -harjoittelija Olli Haapalahti:
”Erityisesti Hannan ja Pertin kommentit liittyen sovelluksen käytettävyyteen ovat antaneet suuntaa sen lopulliselle muodolle. Myös erityisesti Pertin kriittiset, mutta asialliset huomiot sovelluksen puutteista ovat vieneet kehitystyötä eteenpäin. Mahdollisuus ja uskallus rakentavan kritiikin esittämiseen on yksi tekijöistä, miksi koen aidon asiakasosallisuuden toteutuneen tähänastisessa kehitystyössä.”

PPSHP:n innovaatiotoiminnan suunnittelija ja koordinaattori Pauliina Hyrkäs:
”Pertti sinulle vielä kerran suuret kiitokset osallistumisestasi kipusovelluksen yhteiskehittämiseen. Saimme tuota kautta tärkeää kokemusta asiakasosallisuuden vahvistamiseksi kehitys- ja testausprosesseissamme.”

Suomen Kipu ry:llä on koulutettuja kokemustoimijoita ympäri Suomea, jotka ovat valmiit osallistumaan erilaisiin kehitys- ja innovaatiotöihin. Heidät löydät osoitteista suomenkipu.fi/tiedotus/kokemustoiminta ja  www.kokemustoimintaverkosto.fi

Vaikuttavaa kokemustoimintaa pohjoispohjanmaalla-hanke on myös voimakkaasti mukana kokemustoiminnan kehittämisessä tässäkin projektissa taustalla sekä OYS:n OLKA-pisteen kanssa.

Pertti Latvala

Aluevastaava

Kokemustoimija, Kokemustoiminnan yhteyshenkilö

Potilasaktiivi

Copyright © 2020 Kipuwex OY Ltd